Belviso

Tretmani tela

Belviso estetski centar lepote nudi novi jedinstveni pristup u tretmanima tela, u SPA ritualima teži se rešavanju estetskih nesavršenosti, nezi kože tela ali i jedinstvu duha i uma. Uz primenu savremenih aparata i preparata Francuskih brendova „Ella Bache i Thalgo“ i Nemačkog brenda „Klapp“ naš tim kreira individualne SPA tretmane.

Relaksaciona masaža

Relaksaciona masaža je preventivna mera u očuvanju zdravlja i vitalnosti a za cilj ima da relaksira i opusti mišiće i zglobove, poboljša cirkulaciju, ishranu tkiva, izvrši detoksikaciju. Relaksacionom masažom postiže se potpuno opuštanje i relaksacija u umirujućoj atmosferi uz miris sveća i prijatnih tonova muzike. Ovim protokolom otklanja se umor brže nego pasivnim ležanjem ili spavanjem, otklanja glavobolju i napetost. Nakon završene seanse osoba oseća prijatno zadovoljstvo i lakoću u pokretima.

Trajanje: 30 min. / 60 min.

Aroma masaža

Aroma masaža predstavlja posebno vrhunsko uživanje gde se tokom relaksacione masaže koriste posebna aromatična ulja za masažu. Pored pozitivnog dejstva same relaksacione masaže na kožu, mišiće, zglobove dodaje se i specifično dejstvo aromatičnih ulja. Esencijalna aromatična ulja su prirodni proizvodi koji imaju snažan efekat na telo i um. U različitim kombinacijama koriste se eterična ulja lavande, nane, ruzmarina, srebrnog bora, geranijuma, limuna, pomorandže, eukaliptusa, kao i mnoga druga, kako bi se postigli bolji efekti relaksacije, detoksikacije, poboljšao tonus kože, ubrzao proces mršavljenja, ubrzala cirkulacija i jačao organizam.

Trajanje: 60 min.

Anticelulit masaža

Anticelulit masaža je posebna tehnika manuelne masaže koja uz primenu anticelulit preparata ima za cilj da pospeši drenažu tretirane regije, poboljša protok krvi i limfe, omogući aktivnim komponentama iz preparata bolju penetraciju kroz kožu. Anticeulit masaža se izvodi u seriji od 10 tretmana, broj serija se ponavlja u zavisnosti od oblika i stepena celulita.

Takođe da bi se postigli što bolji rezultati mogu se koristiti i drugi aparaturni ili preparativni tretmani. Cilj terapije je da klijent po završetku tretmana ima lepo oblikovane, zdrave, noge smanjenog obima i poboljšanog tonusa.

Trajanje: 30 do 40 min.

Masaža za pospešivanje procesa mršavljenja

Specifičnim masažnim pokretima koji imaju za cilj pokretanje krvotoka i limfotoka utrljava se 100% čista i prirodna mešavina pet esencijalnih ulja lavande, limuna, majorana, Ylang Ylang i geranijuma, koja deluju protiv problema sa težinom (zadržavanja vode, disbalansa u endokrinom sistemu, skladištenja viška masti i nervnih poremećaja).

Ova vrsta terapijske masaže koristi se samostalno ili u kombinaciji sa finskom saunom, ultra conturom, kavitacijom i specijalizovanim pakovanjima za telo.

Trajanje: 30-40 min.

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža ili medicinska masaza kako je mnogi nazivaju se koristi kod raznih stanja organizma i simptoma hipertonusa, spondiloze, lumbaga. Prilikom masaže koriste se razna umirujuća ulja koja deluju opuštajuće na muskulaturu i krvotok, a u sebi sadrže limun, narandžu, bergamot, ruzmarin, lavandu, biber, eukaliptus. Ulja utiču na redukciju bola i uspešno otklanjaju napetost mišića.

Terapeutska masaža je efikasna u rešavanju upornog bola u ledjima, bola u predelu vrata, ramenog pojasa, koji su pre svega posledica mnogih obaveza čoveka u savremenom dobu.Preporucuje se serija od nekoliko masaža.

Trajanje: 30 min. / 60 min.

Sportska masaža

Sportska masaža može se koristiti pre ili nakon neke sportske ili drugih fizičkih aktivnosti. Najveća prednost sportske masaže je njeno korišćenje sa ciljem oporavka nakon vežbanja i drugih fizičkih aktivnosti. Sportska masaža smanjuje napetost u mišićima, bolovi nakon povreda usled fizičke aktivnosti se smanjuju.

Usled prevelike fizičke aktivnosti ili povrede mišića, u mišićna tkiva dospeva manja količina krvi nego što je to uobičajeno, što se može nadoknaditi ovom vrstom masaže.

Trajanje: 30 do 40 min.

Masaža za detoksifikaciju

Limfna drenaža je najdelotvornija od svih masaža za detoksikaciju, a koristi se i protiv otoka i podliva posle operativnih zahvata. Toksini se preko limfe izbacuju iz organizma, a limfna drenaža podstiče ovaj proces, ubrzava ga i čini efikasnijim. S obzirom da se toksini izbacuju i putevima limfnog sistema usporen rad limfe može predstavljati problem. Masaža, tj limfna drenaža će pokrenuti rad limfe i cirkulacije i na taj način pomoći organizmu da se reši toksina. Osim što podstiče izbacivanje toksina, deluje i na tonus mišića i sprečava opuštanje kože.

Pre ove masaža preporučuje se piling i sauna, za postizanje boljih rezultata.

Trajanje: 30 do 40 min.

Masaža za zatezanje

Masaža za zatezanje kože se primenjuje kod takozvanog “viška kože” ili za tretiranje opuštene kože nakon trudnoće. Efikasno zatezanje kože možemo dobiti uz određene mešavine prirodnih eteričnih ulja, individualno po tipu kože i problematike koja je za nas dati izazov.

Trajanje: 30 min.

Antistres masaža

Ova masaža predstavlja kombinaciju manuelnih tehnika terapeutske i relaks masaže. Pored toga što pomaže opuštanju od stresa, ova se masaža koristi za uspostavljanje ravnoteže, ali i za uklanjanje napetosti i bolnih stanja. Za ovu masažu koriste se posebna antistres ulja koja imaju efekat aromaterapije jer putem čula mirisa utiču na centralni nervni sistem, u smislu opuštanja i relaksacije. Masaža uključuje celo telo, mada se akcenat stavlja na masažu glave, lica, dlanova i stopala, što je razlikuje od klasične relaks masaže.

Trajanje: 60 min.

Masaža za trudnice

Masaža može biti od velike pomoći u ublažavanju tegoba u trudnoći, ali ona mora biti posebno prilagođena. Bez jakih i naglih pritisaka, donji deo leđa i stomak se ne diraju, već samo lagano premazuju pažljivo odabranim uljem. Bol u leđima uobičajena je u trudnoći (kao i tokom dojenja ili nošenja male dece). Može se smanjiti masažom celih leđa, vrata, nogu, stopala i laganim glađenjem trbuha. Masaža nogu, glađenje od članaka prema bedrima, može pomoći opuštanju tela, smanjenju bola i oticanja nogu.

Trajanje: 45 min.

Masaža toplom čokoladom

Masaža toplom čokoladom hrani, regeneriše, budi vitalnu snagu i vraća harmoniju čitavom organizmu. Čokolada relaksirajuće deluje na psihu i čula putem mirisa kao aromaterapija. Nežne stimulacije energetskih tačaka tretman čokoladom smanjuje napetost i stres, a miris čokolade daje prijatan osećaj relaksacije, opušta i popravlja raspoloženje.

Čokoladom se podstiču nadražaji koji smiruju i opuštaju zbog oslobađanja serotonina i endorfina (hormona sreće).. Sadrži mnoge minerale kao što su magnezijum, kalijum, fosfor i gvožđe, vitamine kao i ulje badema i aminokiseline neophodne sastojke koji nas održavaju u dobrom zdravlju.

Trajanje: 60 min.

Masaža svećom

Masaža svećom spada u relaks masaže, a nezaboravno iskustvo predstavlja toplota esencijalnih ulja iz sveće. Ova masaža oslobađa telo od stresa, a ujedno čini kožu svilenkasto mekom. Masaža svećom ima za cilj da ublaži fizički i psihički zamor.Nastala je iz drevne tajlandske masaže,kada su se sveće i lekovito bilje potapali u kokosovo ulje i zagrevali u kokosovoj ljusci. Na organizam deluje pozitivno,opuštajuče budi čula i neguje kožu. Ova masaža se svrstava u prirodnu medicinu.Sveće su pripremljene od prirodnih biljnih voskova,biljnih butera i eteričnih ulja.Radeći ovim preparatom masažu postiže se izuzetan efekat jer zapaljena sveća se pretvara u fino svilenkasto ulje,oslobađa se miris eteričnih ulja,na taj način dobija se aromaterapija putem čula mirisa.

Trajanje: 60 min.

Masaža vulkanskim kamenjem

Potvrđeno je da vulkansko kamenje u sebi nosi izuzetan elektromagnetski potencijal zemlje i da prvenstveno predstavlja energetski tretman. Koriste se kombinacije toplog i vrućeg kamenja koje se postavlja na telo. Masaža vulkanskim kamenjem omogućava bolju razmenu materija u organizmu i potencira detoksikaciju. Koža zahvalnost odaje svojom blistavošću i glatkošću zahvaljujući poboljšanoj cirkulaciji i ishrani, kao i pomoći metabolizma kolagena i elastina u njoj. Cirkulacija tela ubrzava se za šest do osam puta.

Trajanje: 60 min.

Luxuzna masaža uljem obogaćenim 23 karatnim zlatom

Ove zime se prepustite i uživajte!

Odaberite masažu uljem koje je napravljeno od najkvalitetnijeg bademovog i suncokretovog ulja. Formuli su dodata eterična ulja karanfilića, narandže, ciprese i vanile i pahuljice 23 karatnog zlata, koja će stvoriti toplu atmosferu čak i u najhladnijim zimskim danima.

Masaža tela sa zlatom jača imunološki sistem, vraća vitalnost i deluje antistresno i relaksirajuće. Koža nakon tretmana ima blistav izgled s blago zlatnim sjajem. Visoko kvalitetno ulje brzo se upija u kožu, dok svojim mirisom zanosi vaša čula i pruža izvanredan doživljaj.

Trajanje: 60 min.

Kraljevska masaža

Osećaj potpune relaksacije koji nastaje u telu tokom masaže, prijatan ambijent, aromatični mirisi i zvuci posebno osmišljene muzike, pružiće Vam jedinstveno iskustvo, dovođenjem tela i duha u harmoniju.

Ako postoji nešto što će vam udvostručiti užitak, to je masaža sa dva terapeuta koja masiraju u isto vreme, Sinhronizovanim pokretima dva terapeuta, sličnog senzibiliteta i kombinacijom masažnih tehnika uz pažljivo izabrane kreme za masažu, blagotvorno se deluje na opuštanje mišića i smanjenje napetosti.Masira se veća površina tela efikasnijim načinom što dovodi do bolje relaksacije. Cirkulacija tela je znatno poboljšana, a učinak ovakve masaže je znatno veći.

Trajanje: 60 min.

Holistička masaža

Prijatna masaža koja deluje na biće u celini, uspostavlja harmoniju tela, na mentalnom i emocionalnom, ali i psihičkom nivou. Cilj je postizanje kompletnog opuštanja i relaksacije, obnavljanja energije i životnog elana. Ova masaža će vas potpuno osloboditi stresa, napetosti mišića, ali i emocionalne i psihičke napetosti. Rezultat je kombinacija nekoliko tradicionalnih masaža (poput šiacu, limfne drenaze, refleksologije, thai i ajuverderske masaže, pasivnog istezanja).

Deluje ciljano na odredjeni problem, na primer masna jetra, višak holesterola, izbacivanje toksina iz organizma, bolove u ledjima, eliminiše migrene, nesanice i glavobolje uzrokovane svakodnevnim stresom. Uz pomoc ove masaže dobićemo dodatnu energiju, uspostaviti harmoniju i otvoriti čakre. U ovoj masaži se koriste eterična ulja na bazi lavande, vanile, citrusnih nota, meda, cimeta ili guave. Masaža se ne preporučuje trudnicama, dijabetičarima, deci, ljudima sa hroničnim i srčanim oboljenjima.

Refleksologija

Masaža stopala koja predstavlja jednu od najstarijih tehnika. Posebno usavršena tehnika stimulacije odredjenih tačaka na stopalu ili šakama koje direktno utiču na odredjene organe celog tela i deluje na ublažavanje ili potpuno otklanjanje bolova, kako u nogama ili šakama, tako i organima sa kojima se ove tačke korespondiraju.

Prema refleksologiji naše telo se sastoji iz 14 kanala koje prenose energiju preko nerava, limfne i krvi. Na ovaj način možemo da stimulišemo unutrašnje organe, naročito kada su u pitanju bolovi odredjenih organa (bubrezi, pluća, srce) i kada je masaža bolnih mesta nemoguća.

Limfna drenaža

Limfna drenaža je vrlo efikasna tehnika za detoksikaciju organizma. Vrši deblokadu limfnih kanala i krvnih sudova koja dovodi do prirodnog protoka limfe iz perifernih delova tela, nakon toga dolazi do smanjenja otoka i bolova prouzrokovanih preteranom količinom limfe i metabolita u telu. Efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva. Limfna drenaža je klinički dokazan terapeutski metod čiji su rezultati odmah vidljivi.

Preporučuje se kod redukcije celulita i apsorpcije masti, regeneracije tkiva kod opekotina ili ožiljaka, sindroma teških nogu, gojaznosti i anti-aging efekta.

Akupresura

Metoda tradicionalne kineske medicine koja pritiskanjem prstima ili pomagalima u odredjene akupresurne tačke na telu u cilju pružanja pomoći sebi ili drugim osobama, uspostavlja se ravnoteža životne energije što rezultuje izlečenje ili saniranje odredjenih bolesti odnosno tegoba.

Akupresura se bazira na verovanju da su bolesti uzrokovane prekidom uravnoteženog toka energije kroz telo. Kroz telo prolaze 14 meridijana ili kanala primarne energije. Svaki meridijan je imenovan za organ ili funkciju koja je povezana sa svojim protokom energije. Akupresura uklanja napetost koja negativno utiče na imunitet i skraćuje vreme oporavka od bolesti. Ova tehnika primenu je našla i kod podmladjivanja. Važno je znati da akupresura ili tačkasta masaža kako je jos nazivaju nema identičan efekat na svakog pojedinca.

Neke osobe efekte akupresure osete već nakon prvog tretmana, dok je drugima potrebno malo više vremena da bi im telo reagovalo i mogli da osete pozitivne učinke masaže.

Maderoterapija

Maderoterapija je jedan od oblika masaže, koji je sve popularniji kod nas i u svetu. Za izvođenje ove masaže koriste se specijalne oklagije napravljene od drveta. Ova vrsta masaže se koristi za eliminaciju celulita i za detoksikaciju organizma.

Masaža oklagijama stimuliše limfni sistem, koji je zadužen za izbacivanje toksina iz organizma. Loše životne navike, poput loše ishrane, nedovoljnog kretanja, dovode do toga da se toksini zadržavaju u našem telu i tako dovode do stvaranja masnih naslaga tj. celulita. Zato je stimulacija limfnog sistema vrlo bitan korak u eliminaciji celulita. Oklagijama se izvode ravnomerni pokreti kojima se razbijaju masne ćelije, podstiče protok limfe, aktivira metabolizam i organizam počinje da izbacuje toksine.

Maderoterapija se uglavnom koristi za eliminaciju celulita na nogama, butinama, zadnjici, ali takođe se može koristiti i za lice, pa tako razlikujemo:

  • maderoterapiju lica
  • maderoterapiju tela

Maderoterapija lica se radi sa malim oklagijama napravljenim namenski za male površine, na taj način se stimuliše cirkulacija,poboljšava stvaranje kolagena i elastina u koži. Samim tim koža postaje zategnutija, eliminišu se podočnjaci, smanjuje podbradak, postiže se svežiji i zdraviji izgled kože.

Maderoterapija tela se koristi za oblikovanje tela i za tretiranje masnih naslaga i celulita na delovima tela gde su nepravilno raspoređeni, npr. na stomaku, na bokovima,butinama. Tako da se uglavnom tretiraju problematične regije.

Maderoterapija daje dobre rezultate koji se mogu videti već posle 4-5tretmana,a najbolji rezultati se postižu ako se rade dve serije od 10-15 tretmana.

Efekti maderoterapije su: eliminacija celulita,zatezanje kože,oblikovanje tela,relaksacija, izbacivanje toksina, izbacivanje viška vode iz organizma,ubrzavanje metabolizma.

Preporuka je da se za vreme izvođenja masaže unosi dosta tečnosti,reguliše ishrana, birati namirnice koje su zdrave i baviti se nekom laganom fizičkom aktivnošću.

S obzirom da maderoterapija poboljšava protok limfe i izbacuje toksine iz organizma, tako utiče dobro na celokupno zdravlje, maderoterapija smanjuje psihičku i fizičku napetost i zato je treba redovno upražnjavati kao terapiju koja opušta um i telo.

Ultrazvučna masaža

Ultrazvučna masaža leđa je oblik terapije čijom se dubinskom penetracijom toplote stvaraju zvučni talasi. Zvučni talasi deluju kao mikro masaža koja pomaže da se eleminiše bol, oticanje, ukočenost, poveća protok krvi samim tim i bolja cirkulacija u dubinskim delovima tkiva. Delovanjem ultrazvučnih talasa dolazi do vibriranja, pomeranja telesnog tkiva, zatezanja i opuštanja mišića te na taj način vrši veoma efikasnu dubinsku masažu. Ukoliko imate sedeći način života, sa malo ili nimalo fizičke aktivnosti, uz nepravilno držanje tela, nepravilne ishrane i nedovoljan unos tečnosti u organizam, neminovno dovodi do bolovima u ledjima i vratu. Zahvaljujući tretmanu ultrazvučne masaže, nestaće napetost u mišićima i u potpunosti će rešiti bol, kao i problem miogeneza.

Ultrazvucnu masažu primenjujemo kod:

  • degerativnih promena (artroza, spondiloza, mijalgija)
  • kontrakture zglobova i uvod u vežbe istezanja
  • upale mišića
  • fibroze
  • reumatoloških problema
  • uvod u ručnu masažu kod pripremanja tetiva
  • tromboflebitis u akutnoj fazi
  • fibroznog, masnog i vodenog celulita

Vreme trajanja tretmana: 40 minuta.

Finska sauna

Belviso vam nudi terapeutske blagodeti finske saune. Finska sauna je nezaobilazni tretman detoksikacije tj pročišćavanja tela. To je zdav i delotvoran način očuvanja zdravlja i poboljšanja imunog sistema. Mi je preporučujemo u kombinaciji sa našim SPA tretmanima tela radi bržeg postizanja rezultata u tretmanu mršavljenja, anticelulita, tonifikacije kože, detoksikacije i potpune relaksacije. Finska sauna je napravljena od specijalnog drveta, dizajnirana za suvo ili vlažno zagrevanje tela. Drvena prostorija se zagreva preko male peći na kojoj stoji granitno kamenje, ukoliko se želi stvoriti para ovo granitno kamenje se preliva vodom. Temperatura se u sauni kreće oko 85 ℃. Vlažnost vazduha se kreće od 10 do 30%. Idealna temperature je od 75 do 90 ℃ uz intezivno zalivanje kamenja, na ovaj način se povećava procenat vlažnosti i jona u vazduhu, što deluje smirujuće na centralni nervni sistem i dolazi do relaksacije.

Sauniranjem se postiže: detoksikacija organizma, ubrzavanje cirkulacije, jačanje imunog sistema, ubrzava se probava, opustaju mišići, snižava krvni pritisak, organizam se relaksira i smanjuje napetost. Sauna pored očuvanja zdravlja pomaže i kod nekih zdravstvenih tegoba kao što je hronični bronhitis, reuma, artroza, prehlade, kod sinusa.

Stara Finska poslovica kaže: “u sauni ljutnja isparava a bes se isušuje”. Dođite i zaboravite na probleme u potpunosti se reklaksirajte i učinite nešto lepo za sebe i svoje zdravlje.

SPA tretmani tela

Jedinstveno uživanje uz efekte nege kože, poboljšanja stanja celulita, ubrzanja procesa mršavljenja, toniranja kože i drenaže, nudimo u kombinaciji sa ili bez primene saune.

Morski pilinzi

Morski pilinzi oslobađaju kožu izumrlih ćelija, omogućavaju bolji prodor aktivnih sastojaka iz kozmetičkih preparata i poboljšavaju opšti izgled kože. Ovo je osnovni korak u svakom tretmanu tela. Thalgo morski pilinzi su napravljenji od esencijalnih elemenata iz okeana kao što su morska so, alge, nataloženi minerali, koji čine kožu zdravom, mekanom i glatkom, omogućujući razmenu minerala, vitamina i mikroelemenata.

Pakovanja za celo telo

Pakovanja za celo telo su specijalna vrsta tretmana tela koja pružaju jedinstveno uživanje, relaksaciju ali pomažu i u rešavanju problema gojaznosti, celulita, opuštene kože, otoka, usporene cirkulacije. Postoje 3 vrste visoko efikasnih pakovanja celog tela i 3 vrste lokalnih pakovanja., gelova, macerate, hladnih ili toplih losiona koji deluju u sinergiji i obezbeđuju efikasne rezultate ali i opuštaju i u potpunosti relaksiraju klijenta.

Pakovanje celog tela:

Lokalizovana pakovanja:

Za sprovođenje ovih protokola koristi se preparati francuskog brenda Thalgo, koja koristi moći prirodnih sirovih algi koje se aplikuju uz primenu specifičnih masaža uz dodavanje odgovarajućih gelova, macerata, hladnih ili toplih losiona, koji deluju u sinergiji obezbeđujući efikasne rezultate. Nezavisno da li se radi celo telo ili određeni segmenti, protokoli su osmišljeni tako da pružaju momenat opuštanja i relaksacije tela, kao i visoku efikasnost kod mršavljenja, učvršćivanja, drenaže. Pored toga pakovanja sa morskim algama garantuju detoksikaciju, globalnu mineralizaciju i regeneraciju tela uz vidljive rezultate.

Zakažite termin

Akcije

Belviso

Kontaktirajte nas

Adresa: Karadžićeva 2/1, Niš, Srbija

Telefon: 018 202 002

Mobilni: 063 265 266

Email: info@belviso.rs

Website: www.belviso.rs

Zapratite nas

Budite u toku

© Copyright 2020 Website by Zerox Dev

Placanje