Maderoterapija

Maderoterapija je jedan od oblika masaže, koji je sve popularniji kod nas i u svetu. Za izvođenje ove masaže koriste se specijalne oklagije napravljene od drveta. Ova vrsta masaže se koristi za eliminaciju celulita i za detoksikaciju organizma.

 

Masaža oklagijama stimuliše limfni sistem, koji je zadužen za izbacivanje toksina iz organizma. Loše životne navike, poput loše ishrane, nedovoljnog kretanja, dovode do toga da se toksini zadržavaju u našem telu i tako dovode do stvaranja masnih naslaga tj. celulita. Zato je stimulacija limfnog sistema vrlo bitan korak u eliminaciji celulita. Oklagijama se izvode ravnomerni pokreti kojima se razbijaju masne ćelije, podstiče protok limfe, aktivira metabolizam i organizam počinje da izbacuje toksine.

 

Maderoterapija se uglavnom koristi za eliminaciju celulita na nogama, butinama, zadnjici, ali takođe se može koristiti i za lice, pa tako razlikujemo:

 

  • maderoterapiju lica

 

  • maderoterapiju tela

 

Maderoterapija lica se radi sa malim oklagijama napravljenim namenski za male površine, na taj način se stimuliše cirkulacija,poboljšava stvaranje kolagena i elastina u koži. Samim tim koža postaje zategnutija, eliminišu se podočnjaci, smanjuje podbradak, postiže se svežiji i zdraviji izgled kože.

 

Maderoterapija tela se koristi za oblikovanje tela i za tretiranje masnih naslaga i celulita na delovima tela gde su nepravilno raspoređeni, npr. na stomaku, na bokovima,butinama. Tako da se uglavnom tretiraju problematične regije.

 

Maderoterapija daje dobre rezultate koji se mogu videti već posle 4-5tretmana,a najbolji rezultati se postižu ako se rade dve serije od 10-15 tretmana.

 

Efekti maderoterapije su: eliminacija celulita,zatezanje kože,oblikovanje tela,relaksacija, izbacivanje toksina, izbacivanje viška vode iz organizma,ubrzavanje metabolizma.

 

Preporuka je da se za vreme izvođenja masaže unosi dosta tečnosti,reguliše ishrana, birati namirnice koje su zdrave i baviti se nekom laganom fizičkom aktivnošću.

 

S obzirom da maderoterapija poboljšava protok limfe i izbacuje toksine iz organizma, tako utiče dobro na celokupno zdravlje, maderoterapija smanjuje psihičku i fizičku napetost i zato je treba redovno upražnjavati kao terapiju koja opušta um i telo.

Negujte svoju kožu lica i tela, rešite se estetskih nesavršenosti, dođite po savet .