Belviso

Laserska epilacija

IPLSHR aparat za epilaciju je poslednji novitet u oblasti trajnog uklanjanja dlaka.

Laserska epilacija diodnim laserom

Ovaj aparat radi po principu svetlosne terapije koja postepeno zagreva tkivo, usled čega dolazi do oštećenja ćelija odgovornih za rast dlake što za posledicu ima trajno otklanjanje dlaka.

Ono što ovaj laser razlikuje od drugih je to da se pomoću njega tkivo zagreva sa manjom količinom energije u odnosu na IPL ili druge vrste lasera. Laserom se više puta prelazi preko tretirane površine kako bi se postigla i stvorila dovoljna kumulativna energija koja će izazvati oštećenja dlake.

Sam postupak postepenog zagrevanja doveo je do par prednosti, dolazi da zagrevanja dermisa na temperaturu iznad 42℃ koja je neophodna da bi došlo do oštećenja dlake ali postignuta temperature ne prelazi granicu od 50℃, zbog toga smanjena je mogućnost oštećenja kože i pojava opekotina, ne izaziva traume kože sa tamnijom pigmentacijom, tretman je koforniji tj manje je bolan.

Primljena energija svetlosnih zraka prodire do korena dlake, gde se razvija toplota dovoljna da se unisti koren dlake.Sto je dlaka tamnija i deblja vise ce se toplote proizvesti u kontaktu sa laserskim snopom tako da su rezultati epilacije uspesniji u odnosu na svetliju dlaku.

U toku tretmana, obučeni tehničar, regije prelazi tehnikom in motion (u pokretu) više puta jer su istraživanja pokazala da sporiji ali duži proces zagrevanja daje bolje rezultate u pogledu krajnjih rezultata od visokih i kratkih nivoa energije.

Ova najsavremenija tehnika odstranjivanja dlaka smanjila je osećaj neprijatnosti tokom samog tretmana i značajno skratila vreme tretiranja velikih površina.

Lasersko uklanjanje dlaka je najefikasnije kod osoba svetle koze i tamnih dlaka,medjutim sa ovakvim tipom lasera uspesno se uklanjaju i svetlije dlake zahvaljujuci inovativnoj tehnologiji, ,u pokretu,,koja eliminise problem promasenih mesta na kozi. Laserska epilacija je znacajna i kod resavanja problema folikulitisa [uraslih dlaka] i oziljaka od uraslih dlaka.

U salonu Belviso ukoliko ste stariji od 18 god. možete izvršiti epilaciju, postupak se sastoji iz nekoliko tretmana koja se rade u razmacima od 4 do 6 nedelja.

Broj tretmana kod laserske epilacije je individualan sto zavisi od tipa dlake, obicno je potrebno 4-6 tretmana. Ponavljanje tretmana u razmacima se vrsi zato sto dlake ne rastu istovremeno vec imaju fazu rasta i fazu mirovanja. Tako da laserski snop moze da ukloni samo dlaku koja je u fazi rasta, dok onu koja je u fazi mirovanja nece zahvatiti. Zato se i pravi razmak izmedju tretmana kako bi se dlake koje su bile u fazi mirovanja, porasle i pripremile do sledeceg tretmana epilacije.

IPL-trajna epilacija

IPL tehnologija emituje svetlost visokog intenziteta u veoma kratkom roku i zato se koristi za trajno uklanjanje nezeljenih dlaka. Aparat proizvodi kratke intenzivne svetlosne pulseve, filtrira ih na odredjenoj talasnoj duzini kako bi ih upio melanin u dlaci, ta svetlosna energija se pretvara u toplotnu i unistava koren dlake.

Ovaj tretman deluje na dlaku u fazi rasta i zato je potrebno ponoviti tretmane vise puta. Duzina dlake za epilaciju mora biti oko 1mm. Tretmani IPL-om se ponavljaju zbog odredjenih faza u rastu dlaka. Razmak izmedju tretmana je izmedju 4 do 6nedelja, a broj tretmana koji se radi je od 4 do 8.

U toku tretmana epilacije koza nesme biti izlozena suncevim zracima niti UV zracenju 4nedelje pre tretmana i 4 nedelje nakon tretmana epilacije. IPL-om se uspesno tretiraju manje regije na telu kao sto su nausnice, brada, podbradak, lice, pazuh, duboki bikini…

IPL-tretmane ne smeju koristiti trudnice, dojilje, ljudi koji koriste neku od hormonskih terapija i svakako treba naglasiti ako se koristi bilo kakva druga terapija lekovima.

Najcesci tretmani IPL aparatom su:

  • uklanjanje akni
  • podmladjivanje koze – rejuvinacija

Uklanjanje akni

IPL-om se vrlo uspesno lece teski oblici akni uglavnom na licu i ledjima. Uzroci nastanka akni su poremecaji u radu lojnih zlezda koji dovode do akomulacije loja i do razmnozavanja bakterija. Svetlosni talasi proizvode visoku temperaturu koja unistava bakterije. Tretmani se ponavljaju nakon 7 do 14 dana, a rezultati su vidljivi nakon prvog tretmana.

Koza nesme biti osuncana 4-6 nedelja pre tretmana, kao ni 6 nedelja posle tretmana.

Podmladjivanje koze – rejuvinacija

Uticaj spoljasnih faktora dovodi vremenom do smanjenja kolagena i elastina u kozi i do pojave bora. IPL-om se vrlo uspesno pomocu svetlosnih zraka podstice regeneracija koze i tako smanjuju fine linije i bore. Takodje se smanjuju neravnine i sitni oziljci na licu. Koza postaje zategnuta i vidljivo boljeg kvaliteta.

Zakažite termin

Akcije

Belviso

Kontaktirajte nas

Adresa: Karadžićeva 2/1, Niš, Srbija

Telefon: 018 202 002

Mobilni: 063 265 266

Email: info@belviso.rs

Website: www.belviso.rs

Zapratite nas

Budite u toku

© Copyright 2020 Website by Zerox Dev

Placanje