Mikrodermoabrazija – Otkrijte tajnu sjajne i glatke kože

06/07/2023

 Svaka žena sanja o besprekornoj koži, blistavoj i glatkoj kao svila. Međutim, stres, zagađenje, godine i drugi faktori mogu ostaviti trag na našem licu, ostavljajući nas sa nepravilnostima, finim linijama i oštećenom kožom. Srećom, postoji tretman koji nam može pomoći da obnovimo našu kožu i povratimo njen sjaj – mikrodermoabrazija.

 

Šta je mikrodermoabrazija? 

 

    Mikrodermoabrazija je neinvazivni tretman kože koji se koristi za otklanjanje gornjeg sloja kože i podsticanje regeneracije novih ćelija. Ova tehnika se zasniva na upotrebi finih kristala ili dijamantskih glava koje lagano „bruse“ površinu kože, uklanjajući mrtve ćelije, nepravilnosti i oštećenja.

 

Kako mikrodermoabrazija funkcioniše? 

 

     Tokom tretmana, stručnjak za kožu koristi poseban uređaj koji emituje fine kristale (obično aluminijumski oksid) ili dijamantske glave, a zatim ih primenjuje na kožu. Ovi kristali ili dijamantske glave vrše blago „brušenje“ površinskog sloja kože, uklanjajući gornji sloj epidermisa, dok vakuumski sistem istovremeno usisava mrtve ćelije i otpadne materije.

 

Prednosti mikrodermoabrazije:

 

  1. Poboljšava teksturu kože: Mikrodermoabrazija je izuzetno efikasna u poboljšanju teksture kože. Uklanjanje mrtvih ćelija i stimulacija regeneracije novih ćelija rezultira glatkom i mekom kožom.
  2. Smanjuje fine linije i bore: Ovaj tretman podstiče proizvodnju kolagena i elastina, koji su ključni za održavanje čvrstine i elastičnosti kože. To može smanjiti pojavu finih linija i bora, dajući vam mlađi izgled.
  3. Uklanja ožiljke i hiperpigmentaciju: Mikrodermoabrazija je takođe efikasna u tretiranju ožiljaka od akni, hiperpigmentacije i nepravilnosti kože. Otklanjanjem oštećenog gornjeg sloja kože, tretman može smanjiti vidljivost ovih nepravilnosti.
  4. Poboljšava apsorpciju proizvoda za negu kože: Nakon mikrodermoabrazije, koža postaje bolje pripremljena za apsorpciju aktivnih sastojaka proizvoda za negu kože. Krema, serumi i drugi proizvodi mogu prodreti dublje u kožu i pružiti maksimalne benefite.
  5. Osvežava ten: Mikrodermoabrazija može pružiti osveženje i blistavost vašem tenu. Uklanjanjem mrtvih ćelija kože, tretman otkriva novu, zdraviju kožu ispod, čineći je sjajnom i mladolikom.
  6. Bezbolan i bez oporavka: Jedna od prednosti mikrodermoabrazije je da je tretman bezbolan i ne zahteva vreme oporavka. Možda ćete primetiti blago crvenilo ili osetljivost kože odmah nakon tretmana, ali to obično prolazi u roku od nekoliko sati.

Kako se pripremiti i brinuti o koži nakon mikrodermoabrazije?

 

      Pre tretmana mikrodermoabrazije, trebali biste se konsultovati sa stručnjakom za kožu kako biste utvrdili da li je tretman pogodan za vas. Takođe, trebali biste izbegavati izlaganje suncu pre tretmana i koristiti zaštitu od sunca nakon tretmana, jer će koža biti osetljivija na sunčeve zrake.

 

       Nakon tretmana, važno je održavati hidrataciju kože i koristiti blage, hipoalergene proizvode za negu. Izbegavajte agresivne hemijske tretmane ili proizvode koji mogu iritirati kožu. Redovno čišćenje lica, hidratacija i korišćenje kvalitetnih proizvoda za negu pomoći će u održavanju rezultata mikrodermoabrazije.

 

      Mikrodermoabrazija je popularan tretman za negu kože koji pruža brojne benefite. Bezbolan, neinvazivan i sa minimalnim vremenom oporavka, ovaj tretman je idealan za one koji žele poboljšati teksturu kože, smanjiti fine linije i bore, ukloniti ožiljke i hiperpigmentaciju, i obnoviti sjaj kože. Konsultujte se sa našim stručnjakom za kožu kako biste saznali da li je mikrodermoabrazija pravi tretman za vas i uživajte u blistavoj i glatkoj koži.

Preporučujemo tretmane

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je tretman lica koji se može raditi u bilo kom starosnom dobu, jer se koristi kao terapija najrazličitijih problema kože. Zavisno od odluke terapeuta donete na osnovu pregleda i određivanja tipa i stanja kože, uočenih problema koji se tretiraju mikrodermoabrazija može biti veoma blaga ili se mogu zahvatiti i dublji slojevi kože.

Negujte svoju kožu lica i tela, rešite se estetskih nesavršenosti, dođite po savet .