Adekvatna nega kože – prevencija u starenju kože

04/06/2023

Da bi koža bila zdrava i da bi se usporio proces njenog starenja, potrebna je adekvatna nega. Jako je bitno da koža pamti i da će način na koji se odnosima prema njoj biti vidljiv godinama kasnije.

 

Kako izgleda dnevna rutina kada je reč o nezi kože!

Jako je bitno da ujutru čim ustanete, umijete se i zatim na čistu kožu nanesete kremu koja odgovara vašem tipu kože.

Ako se redovno šminkate, nakon što ste naneli kremu kao podlogu za šminku, nanosite puder ili BB kremu, trudite se da šminka ne bude teška za vašu kožu, već što laganije. U toku dana ako šminka popusti nikada ne dodajete, već utapkajte papirnom maramicom da sprečite sjaj i ostavite je do večeri.

Ono što je veoma važno u večernjoj rutini je da skinete šminku mlekom za skidanje ili losionom, zatim operete lice detaljno, može nekim pH neutralnim sapunom i mlakom vodom i obavezno poslednje ispiranje neka bude hladnom vodom. To umivanje hladnom vodom je važno jer skuplja pore i podstiče bolju prokrvljenost kože. Čak i kada nemate šminku večernje čišćenje kože je veoma bitno da bi ste skinuli nečistoće koje se nakupe u toku dana.

 

Kako izabrati kremu koja će odgovarati vašoj koži?

Idealna krema za vašu kožu je ona krema koju kada nanesete na lice nemate neprijatan osećaj zatezanja kože, koža je elastična i hidrirana, ne prosijava čak ni kada je temperatura visoka, a ujedno imate osećaj slobode na licu zbog lagane teksture.

 

Kako vam mi možemo pomoći da održite mladoliki izgled kože?

 

Za održavanje mladolikog izgleda preporučujemo vam Aptos niti kako bi vaša koža bez hiruških intervencija ostala zategnuta. Bez ožiljaka i najprirodnijim putem.

 

Hijeluronski fileri su savršen izbor za popunjavanje bora, osvežavanje i popunjavanje lica. Daje svežinu licu na prirodan način, sa najprirodnijim rezultatima.

 

Botoks je jedna od najpopularnijih metoda za postizanje lica bez znakova starenja. Uz odgovarajuće količine ove supstance i adekvatne aplikacije, mogu se postići idealni i jako prirodni rezultati.

 

Mezoterapija je takodje odličan tretman kojim se mogu postići različiti rezultati u zavisnosti od vaše želje i potreba. Lako možete postići jedar i zdrav izgled kože i usporiti starenje.

 

Ove intervencije obavlja naš specijalista estetske hirurgije. Više o njima možete pročitati na našem sajtu, zakazati na linkovima ispod i doći na konsultaciju sa našim stručnim timom. Zajedno možemo pronaći najidealniju kombinaciju tretmana, u zavisnosti od toga šta vam smeta i šta biste na sebi ispravili. Prepustite nam se i uživajte u večnoj mladosti!

 

Šta je još potrebno za mladoliki izgled kože?

Za mladoliki izgled kože jako je bitna genetika, a  sve ostalo je nadogradnja. Sem spoljašnje nege jako je bitno kožu negovati i iznutra. Svakodnevni stres utiče negativno na kožu. Najbitnije je da imate samokontrolu i da razgraničiti šta je bitno a šta nebitno i da se ne sekira za nebitne stvari.

Da na život gledate pozitivno i da se smejete.

San je jako bitan za kožu, trebalo bi bar 7-8 sati spavati. To je neko vreme koje je potrebno da se koža oporavi od dnevnih aktivnosti.

Potrebno je unositi dovoljno vode, bar 2 litara dnevno, jer se na taj način hidrira koža iznutra.

 

Zašto je važno imati lepu i negovanu kožu?

Lepa i negovana koža je ključ sreće i zadovoljstva. Lepa i negovana žena je zadovoljna i uspešna, a to zadovoljstvo se reflektuje na čitavo okruženje.

 

Preporučujemo tretmane

Hijaluronski fileri

Hijaluron je veoma popularna anti aging procedura, koja se poslednjih godina najčešće koristi za podmladjivanje kože, jer na prirodan i siguran način vraća svežinu licu, vratu, usnama. Dakle, ako želite da prirodno podmladite kožu lica i vrata, uklonite bore i vratite jedrinu i punoću usnama onda su hijaluronski fileri najbolji izbor.

APTOS NITI

Aptos niti predstavljaju novu generaciju niti za neinvanzivno zatezanje opuštene kože lica i tela. Napravljene su od resortivnog hiruskog konca za jednokratnu upotrebu, a našle su primenu u podizanju, zatezanju, konturisanju i podmlađivanju kože lice i tela. Ove niti sadrže u sebi i hijaluronsku kiselinu, tako da sem zatezanja kože omogućavaju postizanje boljeg volumena i podmlađivanje kože lica i vrata.

Mezoterapija Lica

Mezoterapija je postupak unošenja aktivnih supstanci u srednji sloj kože – mezoderm. Unos hranljivih supstanci u vidu minerala, vitamina, aminokiselina, hijaluronske kiseline i faktora rasta se vrši pomoću mikroiglica, tako se krvni sudovi snabdevaju svim neophodnim sastojcima potrebnim za aktivan rast i razvoj ćelija fibroplasta koje su zadužene za proizvodnju hijalurona, elastina i kolagena, što je neophodno da koža bude zdrava. Dakle mezoterapijom dolazi do poboljšane ishrane kože i do usporavanja starenja kože.

APTOS NITI

Aptos niti predstavljaju novu generaciju niti za neinvanzivno zatezanje opuštene kože lica i tela. Napravljene su od resortivnog hiruskog konca za jednokratnu upotrebu, a našle su primenu u podizanju, zatezanju, konturisanju i podmlađivanju kože lice i tela. Ove niti sadrže u sebi i hijaluronsku kiselinu, tako da sem zatezanja kože omogućavaju postizanje boljeg volumena i podmlađivanje kože lica i vrata.

Negujte svoju kožu lica i tela, rešite se estetskih nesavršenosti, dođite po savet .